log in

Články

Desátý jubilejní ročník festivalu „DRACI NA HANÉ“

Rate this item
(1 Vote)

Desátý jubilejní ročník festivalu DRACI NA HANÉ“


V závěru programu kojetínských hodů 20. a 21. srpna 2016 probíhal v areálu loděnice festival dračích lodí.
Soutěžilo se v kategoriích malých i velkých dračích lodí na závodních tratích 200m a 1000m.

První soutěžní den se nesl v duchu krásného letního počasí. Díky tomu jsme byli svědky nádherných soubojů posádek malých i velkých dračích lodí, které v souladu s programem závodů končily v šest hodin večer.
Sobotní program pak byl zakončen velmi zdařilou Dragon party“, kterou hodnotila kladně většina účastníků jak z řad závodníků tak z řad veřejnosti.
Nedělní den probíhal za deštivého počasí, které však nijak nezhoršilo kvalitu předváděných výkonů.

Závodů se tak jako každoročně zúčastnily děti z Dětského Domova z Uherského Hradiště. Vyzkoušeli si ve vloženém závodě jak chutná jízda v dračí lodi a dospělí dostali příležitost přispět dětem finanční podporou formou zakoupení vstupenky do vloženého závodu. Vybraná částka byla věnována dětem na podporu jejich zájmových aktivit.

Jubilejní ročník letošního festivalu se nesl v duchu pohody, krásných kolektivních sportovních výsledků a přátelských setkání sportovců všech generací. Letošního festivalu se zúčastnilo celkem 38 posádek dračích lodí a závody přišlo shlédnout přibližně 2800 diváků. Po celé dva dny nás provázel slovem moderátor Rádia Haná Lukáš Kobza, který svým profesionálním přístupem přispěl k vytvoření velmi příjemné atmosféry závodů po celé dva dny.

Všem organizátorům, sponzorům, příznivcům dračího festivalu, kteří věnovali finanční prostředky, svou odbornost a svůj volný čas na uspořádání festivalu patří obrovské poděkování a obdiv, že již deset let v řadě pořádají tak významnou sportovní událost v našem městě.

V závěru přináším přehled výsledků jednotlivých finálových jízd.

   MALÉ DRAČÍ LODĚ 200 METRŮ

 

     

  MALÉ DRAČÍ LODĚ 1000 METRŮ

 

 

  VELKÉ DRAČÍ LODĚ 200 METRŮ

 

 

  VELKÉ DRAČÍ LODĚ 1000 METRŮ

 

Napsal: Trenér dračích lodí veteránů Mgr. Pavel Válek

 

Foto z akce:

 

Log in or create an account

Jsi členem Kanoistiky Kojetín a nemáš přístupové údaje? Nevadí, napiš si o přístup administrátorovi. Dušan Chovanec email: dusan.chovanec@kanoistika-kojetin.cz telefon: +420 602 154 286