log in

Články

Úspěšná sezóna veteránské posádky dračích lodí

Rate this item
(2 votes)

Úspěšná sezóna veteránské posádky dračích lodí


V roce 2016 je to již osmá sezóna kdy posádka veteránů reprezentuje střídavě Českou Republiku a Kanoistiku Kojetín na mistrovstvích Evropy, Světa a to v národních i klubových posádkách.

V letošním roce jsme absolvovali mistrovství Evropy národů v Římě. Soutěžili jsme v kategorii senior C 60+. Podařilo se nám navázat na úspěšné vystoupení předchozích let a v konkurenci posádek Itálie, Německa, Polska, Ruska, Maďarska jsme dokázali vybojovat dvakrát titul mistr Evropy a získali jsme 5 stříbrných medailí a společně s nimi titul vice mistr Evropy.

Dá se konstatovat, že jsme za těchto osm let úspěšně soupeřili s posádkami z evropských zemí, Kanady, USA, Austrálie. Z mistrovství Evropy jsme celkem přivezli 9 zlatých medailí a titulů mistři Evropy, 10 krát jsme získali titul vice mistrů Evropy a 5 krát jsme získali bronzovou medaili.

Z mistrovství světa jsme přivezli 2 zlaté medaile a titul mistr světa, 3 stříbrné medaile a titul vice mistr světa a 3 krát jsme získali bronzovou medaili. Tímto výčtem umístění chci ukázat, že naše snažení bylo korunováno úspěchem a dokázali jsme důstojně reprezentovat jak Českou Republiku, Kanoistiku Kojetín tak i město Kojetín. Pokud si totiž najdete čas a podíváte se na webové stránky IDBF, EDBF, tak ve výsledcích klubových šampionátů najdete v kategorii senior 50+ Kanoistiku Kojetín. Takového výsledku a propagace našeho města zatím v kolektivním sportu nedosáhl žádný jiný kojetínský sportovní tým.

I když se nám podařilo získat většinu sportovních titulů, přesto chceme pokračovat ve sportování i v příštích sezónách. Důvod je prostý. Kdo miluje pohyb a soutěžení ten pokud není přinucen ze zdravotních či jiných závažných důvodů se rád vrací s pádlem v ruce a těší se na jízdu na lodi společně se svými kamarády a přeje si, aby těch příštích sezón bylo co nejvíce.  

Závěrem bych rád vyzval zájemce o tento krásný kolektivní sport k aktivnímu zapojení a rozšíření řad členů dračích lodí Kanoistiky Kojetín. Můžete začít již zimní přípravou, kterou realizujeme na ZŠ Svatopluka Čecha od 2. listopadu vždy v pondělí a středu od 18:00 do 19:00 hodin. Cvičení má kondiční charakter formou cvičení s vlastní váhou těla.

Tréninky na vodě probíhají třikrát týdně a doba tréninků se stanovuje v měsíci leden únor před zahájením sezony.

Kontaktní osoba:
trenér DL Mgr. Pavel Válek
Pavel Válek tel. +420 604 703 503
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Napsal: trenér dračích lodí Mgr. Pavel Válek

 

 Foto:

 

 

 

 

Log in or create an account

Jsi členem Kanoistiky Kojetín a nemáš přístupové údaje? Nevadí, napiš si o přístup administrátorovi. Dušan Chovanec email: dusan.chovanec@kanoistika-kojetin.cz telefon: +420 602 154 286